Kövess minket!
  
     

Az ipari ragasztók sajátosságai

Az ipari ragasztók sajátosságai
2014, január 31.

Egyre nagyobb területet hódít meg az iparban a ragasztók használata. Felettébb praktikus, hiszen jóval nagyobb szabadságot ad, mint egyéb rögzítési formák, valamint a megfelelő ragasztó kiválasztásával és rendeltetésszerű használatával szebb és tartósabb végeredményt érhetünk el.

Attól függően, hogy az ipar mely területén dolgozunk, fontos odafigyelni az adott körülményekre. Ha nagy súlyokkal dolgozunk, akkor fontos, hogy minél nagyobb legyen az anyag szakítószilárdsága. Ellenben ha magas hőmérséklethez kötött a munkafolyamat, amelyben használnánk a ragasztót, akkor pedig arra, hogy az adott tartományban is maximális kötést biztosítson ragasztónk.

Az általános anyag, illetve felületi szabályok, itt is teljes mértékben helytállóak. Azaz lehet, hogy nagy szakítószilárdsággal bír ragasztónk, de ha mondjuk fára ajánlott, akkor nagy valószínűséggel nem kapunk tartós eredményt műanyag felületek rögzítésekor.

Mivel ipari ragasztókról van szó, fontos számba venni azok mennyiségét. Általában ipari mennyiségekről beszélünk, éppen ezért fontos az anyagi vonzatát is számba venni. Ha megfelelő körülmények között használjuk és tároljuk, akkor tartósan alkalmazhatjuk, így nagyon csekély a veszteség mértéke, így nagyobb haszonkulccsal dolgozhatunk, mint más megoldások, például csavarozás esetén.

A szakemberek támogatják a ragasztók minél szélesebb körű felhasználását és ezzel mi is egyetértünk! Egyszerű és nagyszerű megoldás, bármiről legyen szó!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ragasztastechnika.net_.ipari-ragasztoˆk.1
Mire érdemes odafigyelni ipari ragasztók használatakor?

Az első és legfontosabb pont, hogy a tisztítsuk meg a felület, amire ragasztani kívánunk, valamint a ragasztandó tárggyal is tegyük...

Close