Kövess minket!
  
     

Mire érdemes odafigyelni ipari ragasztók használatakor?

Mire érdemes odafigyelni ipari ragasztók használatakor?
2014, január 31.

Az első és legfontosabb pont, hogy a tisztítsuk meg a felület, amire ragasztani kívánunk, valamint a ragasztandó tárggyal is tegyük ugyanezt. Először a fizikai szennyeződéseket kell eltávolítani, akár mosogatószerrel is, de figyeljünk oda, hogy megfelelő vegyszerrel kezeljük, nehogy károsodást okozzunk! A tisztítás második felében a zsírosodást kell megszüntetni, hogy tökéletes matt felszínt kapjunk. Amennyiben zsíros marad a felület, a ragasztó nem tudja az elvárt teljesítményt nyújtani. A leghatékonyabb módszer, ha tiszta alkoholt használunk, így fertőtlenítünk is egyben. Ezen felül nagyon fontos, hogy semmilyen nedvesség ne maradjon a ragasztandó tárgyak felszínén, mivel ez is csökkenti a hatékonyságot. Éppen ezért a fizikai tisztítás után, majd az alkoholos kezelést követően is, hagyjunk egy kis időt száradásra, hogy az alkohol teljesen elpárologjon.

Ha túl vagyunk az előkészületeken, akkor a következő sarkalatos pont a ragasztó megfelelő használata. Minden ragasztóhoz mellékelnek termékleírást, amit érdemes végigolvasni, hogy pontosan ismerjük a tulajdonságait. Ebbe az is beletartozik, hogy milyen anyagokkal kompatibilis, illetve milyen hőfokon és körülmények között lehet használni, valamint a kötési idő hosszát is tartalmazza.

Ha minden pontot és előírást betartunk, a ragasztás nem fog gondot okozni és az ígért hatást érhetjük el!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ragasztastechnika.net_.gepi-ragasztok.2
A gépi ragasztóhab alkalmazása

Számos alkalommal lehet szükségük olyan ragasztóanyagra, mely nem csupán gyorsan szárad, és tartós eredményt biztosít, hanem nehezen hozzáférhető helyeken és...

Close