Kövess minket!
  
     

Ragasztóanyag használata az elektronikában

Ragasztóanyag használata az elektronikában
2014, január 31.

A gyártásban minden munkafolyamat rendkívüli szakértelmet, speciális technikákat és segédanyagokat követel meg. Az eltérő folyamatok különböző körülmények között zajlanak, melyhez igazodnia kell többek között a ragasztásnak is. A különféle tulajdonságokkal bíró elektronikai alkatrészek egymáshoz, vagy más felületekhez való rögzítése nem kivitelezhető egyszerű, hétköznapi ragasztóval, ennek értelmében erre a területre speciális ragasztót fejlesztettek ki.

A legfontosabb kritérium, melynek eleget kell tennie ezeknek a ragasztóknak, a hőállóság. Az elektronikai berendezések gyakran igen magas hőmérsékletnek vannak kitéve, így a ragasztásnak is alkalmazkodnia kell ezekhez a körülményekhez. A másik lényeges szempont, mely szorosan összefügg az előzővel, az időjárás viszontagságaival szembeni ellenállás, így nem csupán a szélsőséges hőmérséklethez, hanem a nedvességhez is alkalmazkodnia kell a ragasztásnak, illetve a korrózióvédelem is kiemelkedően fontos szempont ezen a területen. Mindemellett ezeknek a ragasztóknak rendkívüli gyorsasággal kell száradniuk, és nem lehetnek káros hatással az elektronikában használatos műanyag, valamint a fém felületekre.

Alkalmazza mindig az adott munkafolyamat körülményeihez kifejlesztett speciális ragasztót, hogy mindig tökéletes legyen a rögzítés!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ragasztastechnika.net_.egyeb-ragasztok.2
A pillanatragasztók alkalmazásának titkai

A pillanatragasztók gyors és egyszerű megoldást kínálnak nekünk, akár mindennapi életünk során, akár munkavégzés közben. A termékfejlesztésnek köszönhetően ezek a...

Close