Kövess minket!
  
     

Ragasztószalag típusok

Ragasztószalag típusok
2014, január 31.

Hagyományos kartonzáró:

Dobozok illetve papírfelületek ragasztására alkalmas, általános célokra alkalmazható. Egyik oldalán öntapadó felülettel van ellátva. A csomagoló anyagtól függően, különböző sajátosságokkal bírhat, az egyedi igények kielégítésére.

Kétoldali ragasztó:

Ahogy a nevében is jelzi, ez a típus mindkét oldalán ragasztóval van ellátva, így ideális különböző felületek egyesítéséhez. Előnye a folyékonyragasztókkal szemben, hogy nem okoz elfolyást és tiszta körülmények között lehet vele dolgozni. Ideális papír, fa és alacsony felületi feszültségű műanyag anyagok ragasztásához.

Padlójelölő szalag:

Ideális tornatermek pályáinak jelöléseire, területek kijelölésére, mind ipari, mind magán felhasználásra. Az iparban akár targonca útvonalak jelölésére is alkalmazható vagy veszélyesnek minősülő területek jelzésére. A ragasztó erősségétől függően vannak könnyen eltávolítható típusok, illetve stabil, tartós rögzítéssel bíró változatok is, valamint színek terén is széleskörű a kínálat.

Szigetelőszalag:

Ezt a típust elsősorban a villanyszerelés területén alkalmazzák, különböző felületek elzárására. Kisfeszültségű vezetékek csatlakozásánál szigetelésre alkalmas, így csökkentve az áramütés kockázatát. Ezt a fajtát is különböző színekben gyártják, amelynek bizonyos helyeken jelzésértéke van, így érdemes odafigyelni színválasztáskor. Alkalmas rögzítésre is, de ez a fajta nem biztosít tartós rögzítést.

Láthatjuk, hogy a különböző ragasztószalagoknak eltérő az alkalmazása, ezért ügyeljen rá, hogy mindig a megfelelő ragasztószalag típust használja!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ragasztastechnika.net_.ipari-ragasztoˆk.2
Az ipari ragasztók sajátosságai

Egyre nagyobb területet hódít meg az iparban a ragasztók használata. Felettébb praktikus, hiszen jóval nagyobb szabadságot ad, mint egyéb rögzítési...

Close