Kövess minket!
  
     

Tapétaragasztók

Tapétaragasztók
2014, január 31.

Ha lakásfelújításra adjuk a fejünket, és magunk szeretnénk csinálni, különféle munkálatokat kell elvégeznünk, melyek mind-mind eltérő technikák, és alapanyagok ismeretét feltételezik. Ha a felújítás részét képezi a falak újjá varázsolása is, ebben az esetben két lehetőségük van, nevezetesen festés vagy tapétázás. Manapság rendkívüli népszerűségnek örvend a tapétázás, hiszen ez egyszerűbb, gyorsabb megoldás, emellett nem csak színek, hanem minták tekintetében is szinte végtelen lehetőségünk van.

Ha a tapétázás mellett döntünk, első lépésként be kell szereznünk magát a tapétát, melyet ízlésünknek megfelelően, a helyiség adottságaihoz és a berendezés stílusához mérten kell kiválasztanunk.

A tapétaragasztó kérdése azonban már bonyolultabb. A ragasztót a tapéta fajtájának megfelelően kell kiválasztanunk. Vastagabb tapétához a ragasztót is vastagabb rétegben vigyük fel, míg vékony tapétát híg ragasztóval ajánlott rögzíteni. A tapétaragasztót hideg vízzel csomómentesre kell keverni, majd hagyjuk állni 30 percig, ezután használhatjuk. Vannak olyan tapéták, melyek rögzítéséhez erősebb ragasztót érdemes használni, ilyen például a nyomott mintás, illetve a fűrészporos tapéta, léteznek azonban olyan tapéták is, amik speciális ragasztót igényelnek, úgy mint láncszálas, vagy szőtt tapéták.

Tapétázás előtt minden esetben olvassa el a vonatkozó utasításokat, melyet a legtöbb esetben feltüntetnek a csomagoláson.

Jó munkát kívánunk!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube